Linda Holmkratz
Photography

Hur går det till?

När du har bestämt dig för att jag är din fotograf så kontaktar du mig och bokar en fotografering. Då pratar vi om vad du vill använda bilderna till, vilken känsla du vill förmedla samt din personlighet och dina intressen. Vi kommer tillsammans fram till ett koncept som bygger på detta samt det paket som du har valt.

Sand

Hur ska jag förbereda mig?

Det är viktigt att du trivs och känner dig naturlig och därför bör du sminka dig och fixa dig på det sätt som känns bäst för dig. Eftersom retuschering av hy ingår så behöver du inte oroa dig för tillfälliga blemmor som kan dyka upp, dessa tar jag bort i efterbehandlingen.

Ta med dig varma kläder som är lätta att dra över dig om det är kallt väder eller om vi ska fotografera i vatten.

"Skogsdrottning"

Linda tog mig ut i ett trollskt landskap och förvandlade mig till en skogsdrottning!
- Malin

Vad ska jag ha på mig?

Du får fritt låna mina egendesignade klänningar som jag har designat med just fotografering i åtanke. Alla klänningar är justerbara för att passa de flesta storlekar. Om du hellre har dina egna kläder går det givetvis också bra.

Välj gärna underkläder i hudfärgade toner och BH utan band. Har du inte detta går det att fixa i redigeringen och genom att dra ner BH-banden.

Det är viktigt att du tar bekväma skor så att du står stadigt. Då du väljer någon av mina klänningar så kommer skorna inte synas eftersom alla är längre än vanliga klänningar. Om vädret tillåter kan du med fördel vara barfota.

Klänningar att låna

Finns det något dåligt väder?

De flesta väder är fantastiska för fotosessioner, vid spöregn bokar vi dock utan kostnad om tiden till en annan dag. Bilden nedan visar dansaren @carolinepykneiderud i riktigt blåsigt väder, där vinden tillförde så mycket extra känsla i håret och kläderna.
Caught in a Storm

Under fotograferingen

Fotograferingen sker utomhus, oftast med enbart naturligt ljus, där vi utforskar den ständigt föränderliga naturen och väderskiftningarna. Undantaget är mjölkbads-paketet där vi är inomhus.

Vi träffas på den plats som vi tillsammans har valt ut. På de flesta platser finns det inte någon möjlighet till omklädesrum, då hjälper jag till att hålla stora handdukar runt dig när du byter om.

Efter fotograferingen

Efter vår fotosession väljer jag ut dina bästa bilder och redigerar dem. Jag kommer att retuschera hy och redigera kläder och kropp på det sätt vi har beslutat om i förväg. Jag kommer även att redigera färg och ljus för att passa till den känsla och stämning det valda konceptet bygger på. Om vi har valt att skapa en eller flera magi-bilder (tex flygbilder) lägger jag extra mycket tid till detta.

Två veckor efter vår fotografering kommer du att få se en förhandsvisning av de bilder jag har valt ut i enlighet med ditt valda paket. Om det är något du vill ändra så gör jag det och sedan levererar jag dina högupplösta bilder.